Zpytování svědomí ohledně agape – 2

12. 5. 2010 9:00
Rubrika: Myšlenka na den

4. Tělesný život: Jak snáším utrpení? Umím mít účast na utrpení druhého? (…) Jsem opravdu údem Kristova Těla, o němž je řečeno, že trpí-li jeden úd, trpí s ním všechny údy (…)? Formuji svůj život také v jeho tělesnosti, v souladu s jedinečnou láskou? A je právě proto má láska zakotvená v Pánu vždy zaměřená na všechny?

5. Bydlení a oblečení: (…) Jak se oblékám? Má místo, v němž žiji, ráz skromnosti a jednoduchosti, ne však zanedbanosti? Má rozměr klausury i pohostinky, je schopné být zároveň místem diskrétním i otevřeným? Může se v něm můj bližní cítit přijatý jako Kristus?

6. Moudrost: Umím si najít čas na reflexi věcí, které se týkají víry a světa, církve a kultury, a to ve světle božské moudrosti? Jak mluvím? Jak myslím? Snažím se rozšiřovat a prohlubovat osobní kulturu, abych se neomezoval jen na osvědčenou sérii pomůcek, které mi pomáhají v mém poslání?

7. Komunikace: Jak udržuji kontakt s druhými (…)? Mám spíše sklony se izolovat nebo jsem naopak roztěkaný z nadměrného množství kontaktů? (…) Jsou mé dopisy a telefonáty, mé cestování a má pozvání proniknuty láskou, vzájemným bratrstvím, smyslem pro zodpovědnost křesťana?

Klaus Hemmerle

Zobrazeno 458×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio