Mariino poslání

5. 5. 2010 9:00
Rubrika: Myšlenka na den

Ve všeobecném plánu spásy patří Panně Marii poslání nositelky Krista. Kde se zjeví Kristus, tam bude nějakým způsobem přítomná i ona. Kde se objeví ona, tam bude nezbytně i Kristus. Díky jejímu životnímu poslání je úkolem Panny Marie, aby přinášela Krista a darovala jej světu.

Mudrci našli Spasitele v klíně Matky. Podobně i pastýři. To se nestalo jen tak, to je znamení. Zde před námi stojí Madona: v uších Ave, na rtech Magnificat, v náručí Dítě, v srdci sedm mečů a nad hlavou ohnivé jazyky. Lze její obraz vykreslit dokonaleji?

Kromě toho ji můžeme nazývat též rodičkou Krista. Jejím úkolem je rodit Krista tam, kde jí dáme prostor.

Josef Kentenich

Zobrazeno 786×

Komentáře

ViZ

2Martyr:Jenže jste jaksi neřešil ty odkazy, kteréí jsem Vám poskytnul... A zapomínáte, že se Bůh vtělil - Alfa i Omega naší víry je Vtělené Slovo, v němž jsme povoláni ke slávě Božích synů (a dcer;-))

Eva66

MartyR: Dát slávu může mít dvojí smysl: a) zříct se své slávy - což Bůh neudělá, b)dát podíl na své slávě - to Bůh Dělá. Přečti ty odkazy z ViZ. To Izajáše doplňuje. Podíl na Boží slávě má každý pokřtěný, a modly nejsme. Proč by neměla mít podíl na Boží slávě Maria, která je jeho Matkou?!

Zobrazit 16 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio