Duch se hlásí o slovo

8. 6. 2010 9:00
Rubrika: Myšlenka na den | Štítky: z jedné vlny


Pro mě osobně bylo na počátku sedmdesátých let úžasnou událostí, když jsem se poprvé blíže seznámil s hnutími jako Neokatechumenát, Comunione e Liberazione, Fokoláre, neboť jsem zakoušel chuť a nadšení, se kterými v nich lidé prožívali víru. A radost z této víry je vedla k tomu, aby i s ostatními sdíleli dary, které obdrželi.

Tehdy (…) se zdálo, že po velkém koncilním rozkvětu místo jara přišel mráz, místo nové dynamiky únava. (…) Ale kde byl Bůh? Po mnoha diskuzích a námahách při hledání nových struktur nebyla snad církev vyčerpaná a přitlačená k zemi? (…)

A najednou něco, co nikdo neplánoval. Zde se Duch svatý, abychom tak řekli, znovu přihlásil o slovo. A v mladých lidech opět začala klíčit víra, bez podmínek a námitek, bez výmluv a vytáček, víra prožívaná ve své celistvosti jako obdarování, jako vzácný dar, který dává život.

Kard. Josef Ratzinger

Zobrazeno 812×

Komentáře

alimduL

Tato slova kard. Ratzingera vysvětlují mnohé... byl uchvácen tím, co Duch sv. v minulém století začal v církvi konat a sám nezůstal stranou - ani jako kardinál, ani jako papež... Bohu díky za něho!

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio