Evangelium - síla, která sjednocuje

29. 9. 2009 9:00
Rubrika: Myšlenka na den | Štítky: z jedné vlny


Svatodušní znamení různých jazyků, v nichž lidé rozumí evangeliu zvěstovanému ústy apoštolů, znamená též to, že evangelium je všeobecné katolické poselství, které lze žít a vyjadřovat ve všech národech a kulturách.

Evangelium je díky této své univerzalitě také sjednocující silou všech národů. Tato síla pochází od Ducha svatého, který vytváří jednotu, jež definitivně přemáhá bábelské rozdělení.

Druhý vatikánský koncil ze stejného důvodu tvrdí, že «v Kristu je církev jistým způsobem svátostí čili znamením a nástrojem nejhlubšího spojení s Bohem a jednoty celého lidského pokolení» (LG 1). Nikdy nesmíme zapomenout na toto povolání a poslání církve.

Kardinál Claudio Hummes

Zobrazeno 818×

Komentáře

floweret

jak jsem si přečetla nadpis, tak se mi vybavilo také, že s evangeliem přichází také rozdělení... oddělení pravdy od lži, rozdělení těch, kdo patří Kristu od těch, kdo patří světu - i když jsou třeba v jedné rodině..<br />
O zachování jednoty mezi učedníky Ježíš prosil a Otec Jeho prosby vždy slyší... tak se můžeme radovat, že ta jednota tady již je v Kristu samotném..

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio